Over Fréderique

.

Fréderique gaat een verandering niet uit de weg. Ze houdt ervan. Het levert ook een hoop  onrust op, maar biedt altijd weer nieuwe inzichten en een ander perspectief.  Open staan, ontdekken, ondergaan. Het leidt altijd naar een nieuwe situatie, een verassing. Dat is wat haar zo ongelofelijk boeit.

Zij heeft van  veranderen haar werk gemaakt. Op verschillende manieren. Ooit opgeleid als architect in Delft is zij bijna 20 jaar werkzaam geweest bij grote en kleine bedrijven als architect in de retail.  In 2013 is ze voor zichzelf begonnen. In de start ook nog met retail en bouwkundige projecten maar als snel alleen in het begeleiden van groepen en individuen.

De interesse in ‘persoonlijk ontwikkelen’ startte al tijdens haar studietijd met  vele workshops, trainingen en opleidingen volgden. In 2012 kwam ze in aanraking met  Taetske Kleijn (TSUKI)  en heeft ze kennis gemaakt met  het Clarity Proces. Liefde op eerste gezicht. Het Clarity Proces is een persoonlijk bewustzijn proces ontwikkeld door Jeru Kabbal. 
“Het heeft me verschrikkelijk veel geleerd over mezelf.  Elk jaar neem ik nog de tijd en ruimte om me terugtrekken voor reflectie en meditatie. Het geeft me inspiratie, ontspanning en veel nieuwe zin….”

Ze coacht en begeleidt professionals zowel individueel als in groepen in het vergroten van zelfleiderschap. Door (zelf)inzicht en helderheid ontstaat natuurlijke groei, vindingrijkheid en energie. “Ik ben elke keer weer zo geraakt als ik zie dat de kwartjes vallen en de vrijheid bereikbaar wordt. Die vrijheid was er al de hele tijd, maar we zitten onszelf in de weg om het te kunnen ervaren”.

Stilte, reflectie, tijd en compassie zijn voor Fréderique zeer belangrijke componenten. Zij is heel goed in luisteren, vragen en geeft je alle ruimte voor jouw eigen proces. 

We willen vaak een snelle oplossing….

Zelfinzicht vraagt een ander standpunt en geduld. “Maar zo verschrikkelijk de moeite waard!”, weet ze uit eigen ervaring. Wat haar ongelofelijk boeit is welke invloed ons (on)bewuste denken heeft op de keuze die we wel en vooral ook niet maken in ons leven. “We hebben zoveel meer potentie dan we zelf voelen!”.

Opleidingen:

  • Opleiding Clarity Proces bij TSUKI te Leiden (2012 – heden, 3 – jaren traject en jaarlijks bijscholing)
  • Trainersopleiding Clarity Proces bij TSUKI te Leiden (2013 -2016)
  • HQM te Gent (2000- 2015) (opleiding en trainersopleiding)
  • TU Delft, Bouwkunde, afgerond